100 jaar Möhringer Liften 1915-2015

Op 2 juli jl. bereikte Möhringer Liften de 100 jaar. Möhringer Liften bestaat al sinds 1915 en was tot 1943 een machinefabriek. Rond 1946 zijn de activiteiten verlegd van constructiewerken en machines naar de liften en vond het huidige Möhringer Liften logo zijn oorsprong. Het bedrijf vestigde zich als een van de eerste op het industriegebied Waarderpolder aan de oostkant van Haarlem.

In 1978 werd Möhringer als zelfstandige onderneming geïntegreerd in het internationale Haushahn-concern. Mede dankzij de vele bijzondere exportopdrachten die daaruit voort vloeiden hebben we onze specialisatie in bijzondere toepassingen binnen de liftenindustrie verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Zo zijn in de afgelopen decennia aansprekende projecten gerealiseerd, die ieder de nieuwste technieken koppelen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Nadat eind 1998 het Haushahn concern werd overgenomen door het wereldwijd opererende Zwitserse Schindler concern, werkt Möhringer sinds 1 januari 1999 weer onder de eigen naam. Jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende opdrachten gecombineerd met de hedendaagse technische mogelijkheden maken van ons bedrijf een solide organisatie. Wij willen en kunnen voor opdrachtgevers een betrouwbare partner zijn, die toegevoegde waarde biedt van ontwerp tot realisatie. Daarbij zijn creativiteit, innovativiteit, flexibiliteit en kennis van zowel techniek als regelgeving de peilers van ons bedrijf.